Bladen

en boeken

Ruime journalistieke ervaring in publiekstijdschriften, onder andere als chef redactie Veronica Magazine en (nu) chef redactie a.i. van MAX Magazine.

Ontwikkeling titels (verleden): Totaal TV, Golf Estate Magazine.

 

Per project wordt waar nodig samengewerkt met een selecte groep vaste freelancers op gebied van copy, fotografie, traffic en vormgeving. Dat zorgt voor optimale flexibiliteit en kwaliteit zonder onnodige overhead.

Projecten 2018

MAX Magazine

Eind februari 2013 verscheen het eerste nummer van de nieuwe wekelijkse omroepgids MAX Magazine.

Mede-verantwoordelijk voor conceptuele ontwikkeling, creatieve opzet en personele invulling (freelancers). Nog steeds 2,5 dagen per week aan het magazine verbonden.

 

MAX Magazine hoort al vier jaar op rij tot de snelst groeiende printtitels van Nederland met een betaalde oplage van 140.000 exemplaren en wekelijks 265.000 lezers.

 

Totaal TV

Redactioneel advies.

 

2017

Schiphol Royal Airport

Jaarboek 'Schiphol 100 in de Pers'

 

 

 

 

Oudere projecten

Bang & Olufsen

In opdracht van Pelican Magazines productie van B&O magazine als bijlage bij één van de titels van de uitgeverij.

 

Totaal TV

Restyling televisiegids TV Satellite naar Totaal TV in opdracht van Veronica Uitgeverij. Een nieuwe titel voor een nieuwe doelgroep, zonder de bestaande lezer te verliezen. Een magazine voor de kijkers naar satelliet-tv, maar ook voor de groeiende groep tv-consumenten met een digitaal ‘plus’pakket.

Totaal TV is sinds de restyling de enige televisiegids met een constant stijgende oplage in losse verkoop én abonnementen (HOI). Nog steeds als adviseur aan de titel verbonden.

 

Golf Estate magazine

Co-founder en hoofdredacteur van Golf Estate magazine. Na een succesvolle introductie in 2009 verkocht aan Pelican Magazines Hearst. Als gevolg van de aanhoudende crisis op de internationale golf-vastgoedmarkt, is na 2011 geen editie van Golf Estate meer verschenen.

 

Boekprojecten

Co-uitgever van Dansen op een Zijden Draad van Nicky Westerhof

Co-auteur en samensteller van het boek Zakelijk golfen in opdracht van Golf Management Group

Co-auteur en samensteller van het boek De historie van Prénatal in opdracht van Prénatal

Auteur en samensteller van de Vicks Verkoudheidsalmanak in opdracht van TBWA/PR Company